Bedste fladskærms TV 2023
Hvis du skal købe nyt TV og vil vide hvilket der er bedst lige nu, er du kommet til det rette sted. Vi har læst alle aviser, magasiner, hjemmesider og fundet ud af eksperternes hemmeligheder. Men vi har også været i kontakt med de danske forbrugere for at høre hvad de synes om deres TV apparater.
Alt dette har vi samlet til dig på denne side, så du hurtigt og enkelt kan træffe den rigtige beslutning og undgå irriterende fejlkøb. Vi begynder dog med at kigge på nogle ting som er gode at kende til inden dit køb af TV.
Jeg ved allerede hvad jeg behøver at vide, vis mig det bedste TV NU!
Hvad skal du bruge dit TV til?
Skal du først og fremmest se TV på dit nye TV? Måske føles spørgsmålet lidt underligt og havde det været for nogle år siden, var du blev opfattet som en galning hvis du stillede det. Men i dag er det faktisk relevant. Dette fordi det nu om stunder er muligt at bruge sit TV til mange forskellige ting. Udviklingen går fra at være TV seer til TV bruger og dagens apparater minder mere om computere med en meget stor skærm end en ”dum TV kasse”.
Med et Smart-TV kan du f.eks. surfe på internettet, se på YouTube, bruges APPs og koble TV sammen med din computer. Og nej, det er ikke en smartphone eller tablet vi taler om. Det er et TV, selvom elektronikprodukterne bliver mere om mere ens for hvert år der går.
Vil du læse mere om hvad Smart-TV indebærer findes der en enkel gennemgang her. Og vil du gå mere i dybden og finde ud af hvad Dyb-t, Mhl, Hdr, Nits og mange andre ting betyder og hvordan de fungerer, har M3 en god sammenfatning her (fra efteråret 2017).
Men til dig, som ikke har behov for at blive en TV ekspert, men kan nøjes med at se og anvende dit nye TV, kan forsætte med at læse her.
Plasma, LED eller OLED?
Når det gælder billedteknik er det LED og OLED som dominerer i dag. Den sidste store producent af Plasma-TV, Panasonic, stoppede produktionen af plasma allerede i år 2014, så denne teknik er allerede overgået til historien.
OLED er den teknik som kommer til at dominere i fremtiden. Her kan hver lille pixel (prik) på skærmen styres individuelt med tre farver; rød, blå og grøn. Dette betyder at det går for at være et meget skarpt og præcist billede og desuden men en sort som er meget bedre end LED. Det sorte bliver virkeligt helt sort. Skærmene kan også laves meget tynde – til og med foldbare – og de har en uovertruffen synsvinkel.
Selvfølgelig findes der også ulemper med denne teknik og dig som var med på plasma-bølgen, kender dem måske. OLED er f.eks. ikke ligeså lysstærk som LED, hvilket kan blive et problem hvis du har tænkt dig at se på TV i et rum hvor solen lyser ind. Der findes også en lidt større risiko for at pixels ”brænder sig fast” hvis du viser det samme billede i lang tid. Desuden er prisen på et OLED-TV stadig højere end på et traditionelt LED-TV.
Så stort et TV skal du købe
Hvad der end siges, så spiller størrelsen en vigtig rolle. Og for at udtrykke det enkelt; jo større signalkvalitet du har, desto større TV kan du købe. Ser du kun Blue-Ray film og har HD kanaler i dit hjem, ja så kan du nemt gå op til 65”. Men hvis du tænker på at kigge på gamle VHS film eller måske bare har basis udbuddet af TV kanaler i din lejlighed (altså ingen digitalbox) kan det være godt ikke at købe et alt for stort TV
Jo større et TV, desto lettere er det nemlig at se den dårlige signalkvalitet, gennem f.eks. grynet, kornet eller uskarpt billede.
Lige nu (2023) er 55- og 65-tommers TV de mest efterspurgte størrelser og trenden går mod stadigt større skærme for hvert år. Har du en god økonomi og signalkvalitet findes der altså ikke noget til hinder for at du vælger et større TV. I vores anbefalinger herunder lister vi 55-tommers som hoved alternativ, men disse TV apparater finder også som 65-tommer.
Hvad skete der med 3D og buede TV skærme?
I 2011 kom 3D teknikken tilbage, men det blev aldrig nogen succes. Heller ikke denne gang, kan der måske tilføjes. Den blev lige så lidt efterspurgt som i 80’erne. Forbrugerne brugte det i et meget lille omfang og i 2016 kunne vi derfor se at Samsung og LG ikke længere satsede på 3D, men at denne teknik blev fjernet igen.
I løbet af 2014 præsenterede producenterne de såkaldte ”buede” skærme. Det var en formgivning som fremfor alt handlede om at seeren i sofaen skulle få en mere ret vinkel til billedet, uanset hvor stort TV’et var. Heller ikke dette var dog noget som forbrugerne i nogen højere grad satte pris på. Efter bare et par år sluttede det derfor også med denne trend og de buede TV apparater er næsten forsvundet helt fra markedet i dag.
Derfor skal du have 100 Hz i dit nye TV
Næsten alle dagens TV-apparater klarer rolige billeder uden problemer. Det er først når billedet er i bevægelse som svaghederne begynder at synes tydeligere. Billigere TV-apparater er helt enkelt lidt langsomme og får problemer når de skal bevare et skarpt billede, når kameraet bevæger sig hurtigt. For at forbedre dette har TV producenterne lavet apparater med 100 eller 200 Hz som gør at bevægelserne bliver blødere.
Undgå helst TV-apparater som kun har 50 eller 60 Hz. Ganske vist er de billigere, men risikoen er at du efterfølgende kommer til at fortryde dit køb når dit billede hakker ved både film og sport. Vær også på vagt når du undersøger opdateringsfrekvensen. Ofte forsøger producenterne at ”snyde” med tekniske løsninger, så de har 100 Hz eller til og med 200 Hz, på trods af at TV’et i virkeligheden kun har 50 Hz.
Vidste du dette om 4K Ultra HD?
I løbet af 2014 gjorde de første TV-apparater med Ultra HD deres entre på det danske marked. Kortfattet kan man sige at 4K UHD er en forkortelse af Ultra High Definition og er et skærmformat som skal have mindst 3840 x 2160 pixel i opløsning.
Et Ultra HD TV kan altså vise skarpere og mere detaljerede billeder da det har 4 gange så mange billedpunkter som et TV med Full HD (1920 x 1080). Deraf betegnelsen 4K og denne teknik kommer mest til sin ret med store skærme.
Spørgsmålet om du skal købe et Ultra HD allerede i dag? Med stor sandsynlighed er svaret ”nej”. Nogle TV-udsendelser i Ultra HD kommer vi ikke at få de nærmeste år og ægte Ultra HD materiale er stadig et sjældent syn, selvom YouTube og streamingtjenester som NetFlix har et vist udbud. Flere brugertests der er lavet viser også at mange forbrugere har svært ved at se nogen større forskel mellem billeder i Ultra HD og Full HD.
Dog falder priserne hurtigt på Ultra HD og det er selvfølgelig ikke nogen ulempe at købe et sådan TV allerede i dag, hvis pengepungen tillader det. Mere om Ultra HD kan du læse her.
Derfor skal du købe et TV med HDR
En ny teknik som mange forbrugere værdsætter er HDR. Her er der mange seere som direkte kan mærke forskel gennem et skarpere og tydeligere billede. Enkelt forklaret handler det om at hver farve kan vises i flere nuancer end tidligere. Et almindeligt Ultra HD TV kan vise ca. 16 millioner farver imens et modsvarende TV med HDR kan vise ca. 1 milliard farver. Farvespændet bliver altså betydeligt større og billedet opleves derfor mere levende og ægte.
Fremfor alt mærker du fordelene med HDR i scener som er meget lyse og indeholder mange små detaljer. Et flyvebillede over f.eks. New York går fra at være en ”grå masse” til at vise detaljer i bygninger og på gader. Det kan altså være en god ide at sørge for at dit nye TV har HDR, da denne teknik kan berige din oplevelse når du ser film og TV-programmer.
Her er den bedste TV-producent
Da vi begyndte vores gennemgange for nogle år siden, var der kun et mærke der gjaldt; Samsung. Eksperter, butikker og forbrugere talte samme tydelige sprog – hvis du ville have den bedste producent af LCD/LED paneler var det kun Samsung der gjaldt. Sådan er det ikke i dag, hvor fremfor alt LG er rykket ind på den tidligere ensomme hersker og udviklet sin teknik ualmindeligt godt. For nogle år siden var også Sony med i kampen, men de har den seneste tid ikke lykkedes lige så godt som i tidligere tests.
Ser vi på hvad eksperterne anser for de bedste producenter i dag, så deler de synspunkter med forbrugerne; De bedste TV-apparater lige nu laves af LG, Samsung og Philips. Disse tre mærker placerer sig ofte øverst i eksperternes tests og værdsættes også af forbrugerne. Derfor vender vi i første omgang blikket mod disse producenter inden vores valg og analyser.
Bedst i test – Smart TV 2023
Vinderen i vores Smart TV test er ingen mindre end LG’s OLED55C9. Når vi opvejer alle aktuelle TV-tests, tager hensyn til forbrugernes meninger og prisen bliver det dette LG TV som er det bedst og mest værdsatte TV lige nu.
Til dig der vil have et Smart-TV med bedste billede og lyd; LG OLED55C9PLA hedder som 65” OLED65C9PLA
(Klik på billedet for at få mere information om den bedste pris på TV’et)
Synes godt om 2 |
Her køber du vinderen":
Aktuelle butikspriser per den 21 november 2024
Efterfølgeren til det populære OLED55C8PLA er også blevet en højt præsterende testvinder i TV-universet. Det halve af TV’er er kun nogle få millimeter tykt med undtagelse af den del hvor højttalerelementet og komponenterne sidder. Ligesom forgængeren beholder LG det minimalistiske design, samt det skæve ”stel” som retter lyden mod dig.
Skærmpanelet har ikke set så mange forandringer da LG allerede har sat barren så højt at teknologien for yderligere forbedring ikke findes endnu! Panelet på C9 er lidt lysere end forgående versioner, men udover det er ydeevnen og kvaliteten den samme. Er dette noget at bekymre sig om – Nej, kvaliteten er upåklagelig.
Når det kommer til billedkvaliteten så leverer LG endnu engang en skærm i topkvalitet. 4K-skærmen bliver hyldet stort af både eksperter og forbrugere!
4K-TV’et kan præstere utroligt dybt mørke takket være sin OLED-skærm hvor ikke end totalt mærke kan beskrive de dybe sorte farver der leveres. Dette resulterer i at også i de mørkeste scener kan du se detaljer klart og tydeligt. I stedet for at stirre på en skærm, stirre du direkte ind i en afgrund, på en positiv måde. Den tynde ramme rundt om TV’et er i mørkt metal, som giver en flot finish og som yderligere forstærker følelsen af at TV’et har en uendelig dybde. Det der bidrager til det sorte er Dolby Vision HDR (High Dynamic Range) som gør at TV’et tager skridtet som et af de absolut bedste der findes på markedet lige nu! Selv når du ser i SDR (Standard Dynamic Range) er den dybe sort og kontrasterne meget rige.
Processoren i TV’et er en Alpha 9 Series 2 som skaber nyt liv i TV’et hvor AI automatisk optimerer lydbilledet, lyden og brugeroplevelsen for dig.
Lydmæssigt er den også forbedret til det meste du kan tænkes at ønske dig. Den har Dolby Vision, Dolby Atmos samt mulighed for DTS. Du får lyden gennem en optisk digital lydudgang, men den har også stik til høretelefoner. Endvidere er der 4 HDMI porte (HDMI 2.1) samt 3 USB stik på TV’et for tilslutning af andre produkter. Til trådløs lys kan du bruge det indbyggede WiFi, Bluetooth (5.0) og AirPlay 2. Dette TV er forberedt flere år ud i fremtiden.
Fjernbetjeningen du får til dette TV ser præcist ligesådan ud som forgængeren, men indeholder den allerseneste teknik. Den er bekvem og intuitiv takket være sin præcise skærm pointer. Den indbyggede mikrofon og direkte knapper til APP’s er der stadig.
Læs gerne mere om dette TV her på LG’s hjemmeside.
Det synes forbrugerne
Forbrugerne fortæller blandt andet at TV’et har en meget god billedkvalitet med fantastiske farver og at det er let at installerede og anvende. De synes også at fjernbetjeningen er godt og at det er pænt med tilslutninger. Lyden er også helt OK at være for et fladskærms-TV.
”Jeg anbefaler virkelig dette TV og må sige at LG endnu engang har skabt et mesterværk”
”Jeg er indtil videre helt overvældet over dette TV. Jeg købte et LG OLED TV i 2016 og syntes det var godt, men med det ny her har de virkelig taget det til et nyt niveau”
”Det bedste TV jeg hidtil har ejet”, ”Jeg købte 55” versionen og billedet er fantastisk! De mørke farver er virkelig mørke”, ”Jeg fik dette TV for nogle dage siden og jeg elsker det! Billedkvaliteten er den bedste jeg nogensinde har set. Smart-TV funktionerne er fænomenale og at bruge fjernbetjeningen er en sand fornøjelse”
”Et godt TV, fint billede, ganske cool. Meget fint i et mørkt rum"
”Utroligt tilfreds, fantastisk sort. Godt OS og nem at bruge"
”Kan ikke tænke mig at jeg vælger noget andet end OLED TV i fremtiden!”
”Du har fundet det. Dette er det bedste TV der findes at købe"
”Meget glad for dette TV og det er i store træk alt hvad jeg har håbet på. Gaming glider fint og responsivt. Kontrasten gør at billedet ”popper” og farverne er dybe og fyldige. Anbefaler det til den der vil tage et skrid ind i OLED verdenen”
Hvad er ulemperne så med dette TV? Dem vil vi jo også gerne kende til inden vores køb, så vi kan tage dem med i vores beslutning. Og det som nogle eksperter påpeger er at HDR-lysstyrken er noget begrænset. Dette betyder at de allerlyseste farver har lidt dårligere gengivelse end hos andre producenter som f.eks. Samsung. En anden ulempe der er blevet nævnt er at der findes en risiko for at billeder bliver ”brændt ind” i TV’et. Dette problem virker dog til at variere fra sag til sag og kommer an på hvad du kigger på. Kigger du f.eks. meget på statisk indhold er risikoen højere. Hvis du føler dig usikker mht. dette kan det være en lille trøst at der ikke råder nogen konsensus på præcist dette problem, visse eksperter mener endda at der ikke er noget problem. Udover det nævnes ingen ulemper mere end muligvis en lidt for indviklet Smart-TV menu, samt at prisen er lidt høj.
Her køber du LG OLED55 C9 til den bedste pris
Læs mere: Så højt skal du montere dit nye TV!
Disse TV tests kan du læse
Det er populært at teste TV apparater da efterspørgslen fra forbrugerne er stor. Vi har derfor valgt kun at vise tests fra 2018 og fremad. Vi fylder løbende på med alle nye tests som udkommer og du finder de seneste tests højst oppe på listen.
CNET, November 2019: Var positivt overraskede over LG’s seneste samt billigste OLED-TV. De kan lide billedkvaliteten og mener at det eneste TV der slår LG B9-serien er vores testvinder, LG C9-serien. Udover det kan de lide sort-niveauerne (som er slående), brede vinkler og stensikre farver.
Techradar, November 2019: Testede LG OLED55B9 og synes at det var et godt TV-Apparat med smarte funktioner til en relativt god pris. De kan lide dets rige garver og skarpe detaljer, samt WebOS-platformen som tager ordet ”Smart-TV” til et nyt niveau med et bredt udbud af APPs, web og en ny velfungerende talefunktin. TV’et fik 4,5 ud af 5 stjerner.
Lyd & Billede, Oktober 2019: Testede LG OLED55B9 og blev meget imponerede. Under overskriften "High-end til lavpris" konkluderer de "LG’s B-serie er bestemt ingen sekundavare: Selv om OLED B9 er indgangsbilletten til LG’s OLED-univers, står det ikke meget tilbage for de dyrere modeller, når det gælder ydelse. Med undtagelse af lidt kosmetik og nogle billedmæssige finesser er den generelle billedoplevelse meget den samme med imponerende kontrast, bælgmørkt sortniveau og en farvegengivelse, der får LCD-konkurrenterne til at rødme af skam og gemme sig i et hjørne!
Alt om Data, August 2019 testede LG OLED55C9 og gav det 4,5 ud af 5 stjerner. De skriver bl.a. "Det nye LG C9 har så flot et billede, at benene nærmest bliver slået væk under os. Tilmed er lyden ganske god. Desværre lever den daglige betjening slet ikke op til billedet og lyden"
tomsguide.com, 2019, testede LG C9OLED og gave den 4,5 ud af 5 stjerner. De kunne lide OLED displayet som giver en utrolig dybde. De kan også lide at TV’et har mange indbyggede funktioner som gør den til et sandt ”Smart-TV”. Når det kommer til ting de ikke synes om er det kun prisen der nævnes.
Svenske ljudochbild, 2019, hylder LG C9OLED og siger at dybde perspektivet overgår det meste de har set. De kan også lide TV’ets fænomenale kontraster, knivskarpe detaljer og ”bløde bevægelser”.
techradar.com, 2019, giver LG C9OLED 5 ud af 5 stjerner og mener at LG’s nye TV er det ”smarteste på planeten!” Blandt ting de kan lide nævner de den fantastiske billedkvalitet, sorte og kontrast. De kan også lide designet og platformen som er blevet forbedret med hjælp af AI (artificial intelligence). Blandt de ting de ikke synes om nævner de at der ikke findes nogen understøttelse af HDR10+ samt at HDR-lysstyrken er begrænset. Udover det synes techradar at det er et exceptionelt 4K OLED-TV.
expertreviews.co.uk, 2019,giver TV’et 5 ud af 5 stjerner og er imponerede over dybden de mørke farver får. Udover det kan de godt lide at der stort set ikke er noget forsinkelse når du spille spil takket være HDMI 2.1. Blandt ulemperne de nævner synes også expertreviews at HDR lysstyrken er noget begrænset når der er tale om meget lyse farver.
digitaltrends.com, 2019, giver LG OLEDC9 4,5 ud af 5 stjerner og kan godt lide designet, dets ”fremtidssikrede” udgangs porte og at TV’et er kompatibelt med Alexa, Google Assistant og AirPlay2. Blandt de ting de synes mindre om var prisen.
rtings.com, 2019,kunne godt lide LG’s nye OLED-TV og gav det 9 ud af 10 point. De synes det er et udmærket TV som leverer dybe, mørke farver og at billedet er meget pixel klart selvom du kigger fra en vinkel. Hvad de ikke kan lide er at der findes en risiko for at ”brænde” billeder fast hvis du ser meget på statisk indhold.
whathifi.com, 2019, giver LG C9OLED 5 ud af 5 stjerner og synes at TV’et er; ”Naturligt, dynamisk og rigt” i billedet. De kan også lide designet, kontrasterne og at lyden er god. Når du præsenterer ulemperne nævner de også at HDR lysstyrken er begrænset og at Samsung er lidt bedre når det kommer til lige præcis det. De synes også at ”Smart-TV” menuen er indviklet.
whathifi.com, 2019, kan lide OLED TV’et fra Philips og giver det 5 ud af 5 stjerner. De kan bl.a. lide de lyse billeder og den balancerede lyd. De ulemper som nævnes er at hudtonerne nogle gange ikke er perfekte, samt at andre TV-apparater håndterer bevægelser bedre. Udover det synes de at Philips 55OLED803 er et brillant TV og at det, i et vist omfang, er bedre end visse TV-apparater fra LG, vores premium-vinder.
Magasinet ljudochbild, 2018, testede den større version (65”) af Philips OLED803 og giver den 5 ud af 6 stjerner. De kan lide designet, den stærke billedkvalitet og ambilight som giver den rette stemning i rummet. Når det kommer til ting de ikke kan lide nævnes at skærmen ikke har de mest neutrale farver, samt at lyden ikke er på samme niveau som billedet.
techradar.com, 2018, gav Phlilips 55OLED803 5 ud af 5 stjerner med motiveringen at den leverer super detaljer og kontrast. De kan også lide at billede ydeevnen med HD og 4K og Ambilight. De kan ikke lide at der kun findes to HDMI indgange.
Magasinet M3, 2018, testede den større version (65”) af Philips OLED803 og giver den 4 ud af 5 stjerner. De synes at Philips TV’et leverer ”strålende HDR, fantastisk sort og en meget speciel farvegengivelse”. Udover det kan de lide lyden, Ambilight og skaleringen. Når det kommer til ulemper nævner de at TV’et ikke er optimalt til spil og at det kræver en del justeringer, samt at operativsystemet er forvirrende.
Magasinet Råd & Rön gav Samsung UE55NU8045 69 point i sin test af 153 TV-apparater i august 2018. Det er blandt de højeste point på de apparater hvor du får mest værdi for pengene og kan sammenlignes med testvinderen som fik 78 point, men som koster mere end dobbelt så meget.
Ljud & Bild testede Samsung EU82NU8005 i juli 2018 og gav det karakteren 5 ud af 6. Denne store 82 tommers variant i NU8-serien fik desuden udmærkelsen ”Særskilt anbefalet”. Magasinet mener at ”Samsung skærmen leverer et kolossalt stort, skarpt og detaljeret billede med forbavsende få svagheder i prisklassen. Det sorte er også godt, faktisk bladet det bedre vi har set på en kant-LED-skærm. Hvis sandheden skal frem så findes der få andre skærme som vi hellere ville kigge fodbold, tennis eller andre sportsgrene på. Det her er en kæmpeskærm som vi virkelig kan anbefale!”
Magasinet M3 hyllede dette TV og gav den udmærkelsen ”M3 anbefaler” efter sin test i februar 2018. Den fik 8 ud af 10 point og de store fordele er menu systemet, ”den minimalistiske og sygt flotte fjernbetjening”, samt at den har en ”brutalt god HDR+ opskalering”. Opsummeringen lyder; ”Samsung imponerer i klassen, både billedmæssigt og når det gælder Smart-TV funktionerne.”
PC-tidningen har også testet Samsung UE55MU7005 og de gav TV’et 8,1 ud af 10 point. De skriver; ”Det tog et kvarter fra at vi bar UE55MU7005 ind gennem døren til at det var installeret med såvel TV-kanaler som tilslutning til internettet. Samsungs TV er virkelig nemt at bruge.
Magasinet M3 testede dette TV i juni 2018 og indledte med rubrikken ”Wow, hvilket billede.” Samlet mener magasinet at LG OLED55C8PLA er ”en af de bedste TV modeller de har testet, med suveræn sort, rig kontrast og naturtro farver.” Karakteren blev 9 ud af 10 og den fik desuden udmærkelsen ”M3 anbefaler”.
Magasinet Råd & Rön har testet hele 153 TV apparater og samler alle disse i en lang liste fra august 2018. Øverst på tronen og det eneste med 78 point står vores test-vinder; LG OLED65C8PLA.
Ljud & Bild testede LG OLED55C8PLA i juni 2018 og opsummerer med; ”Af alle OLED-serier som LG har i år (B-C-E-G-W) er C8-modellen formodentlig den allermest spændende. Den har fået alt det gode med billedet fra topmodellerne, uden at prisen er skudt fuldstændig i vejret. LG-skærmen leverer en enestående sort og kontrast, plus knivskarpe detaljer og bløde bevægelser. Det viser både nye og gamle indspilninger op fra sine bedste sider. Til dig der er passioneret interesseret i billedkvalitet er LG’s nye OLED et at de bedste TV apparater på markedet.” Karateren blev 5 ud af 6 og den fik også udmærkelsen ”Særligt anbefalet” af magasinet.
EISA uddelte i august 2018 prisen ”Bedste OLED-TV 2018-2019 til storebror LG OLED65E8. De skriver blandt andet; ”Med deres 65 tommer E8 har LG leveret et overlegent og enorm mangesidigt UHD HDR-TV, hvor den fantastiske billedkvalitet bare er en del af fortællingen.”
Avforums lavede en særligt grundlæggende test af LG OLED55C8PLA i maj 2018 og uddelte efterfølgende den højest mulige karakter, 10 ud af 10 til dette TV. De opsummerer med; ”LG C8 er det mest komplette TV jeg nogensinde har testet. Hvis jeg skulle købe et OLET-TV nu ville LG C8 uden tvivl stå øverst på ønskelisten. Dette bliver vores nye referenceprodukt i 2018!”
Techradar undersøgte LG OLED55C8/OLED65C8 i maj 2018 og gav den højeste karakter 5 ud af 5. De fremhæver blandet andet at dette TV har en fantastisk billedkvalitet, omfattende funktioner, meget effektiv smart platform, samt et flot design.
What HI*FI testede dette TV i april 2018 og opsummerer med ordende; ”Individuelt små men signifikante forbedringer gør C8 til et udmærket allround TV.” Karakteren blev hele 5 ud af 5 og de mener at 2018-modellen ”har lysere og skarpere billede end sidste års model, flot udseende og mange gode APPs installeret.”
Magasinet Råd & Rön har 164 testede TV-apparater i sin liste fra september 2018 og øverst finder vi LG OLED 65C8 med 78 point. Andenpladsen deles af fire TV-apparater: LG OLED 55C7V (som vi havde som vinder i Bedst i test Guiden i 2017-2018), LG OLED 55B8, Panasonic TX-55FZ950E samt Sony Bravia KD-65AF8 som alle får 77 point af magasinet.
Den tidligere suveræne producent Samsung har for tiden modgang og af de 25 øverste plader går kun 6 til Samsung, imens LG tager 13 af placeringerne på Top-25 listen.
Så højt skal du placere dit TV på væggen
Med dy nye flade, og relativt lette, TV-apparater findes også mulighed for at montere sit nye TV på væggen. Men hvilken højde skal du hænge dit TV op i? Det er selvfølgelig en smagssag, men der findes nogle værdifulde tips at tænke på:
* For det første er det et TV du skal sætte op, ikke et billede. Tænk hvilken højde de tidligere TV-apparater hang i og at der fandtes en anledning til at de hang i lige præcis den højde.
* Den rigtige monteringshøjde får du ifølge de fleste eksperter ved at hænge TV’et i øjenhøjde. Sæt dig altså i sofaen og kontroller at du har midten af din TV-rude ”lige foran dig”. Det plejer at indebære at den nederste kant på TV’et er ca. 60-80 cm over gulvet.
* Prøv gerne at hæve dit TV en anelse når du har fundet midten, så du har 1/3 af TV’et under øjenhøjde og 2/3 over øjenhøjde. Føles dette bedre for dig, så vælg denne højde i stedet – men helst ikke højere end det.
Det kan se lidt sjovt ud til at begynde med at hænge sit TV ”så lavt”, men dine øjne vil takke dig. Hænger du det for højt øges risikoen både for hovedpine og irriterede øjne efter et par timers TV kiggeri.
Husk – du behøver ikke at købe væg beslag hos din TV forhandler. De har ofte lave marginaler på sine dyre produkter og vil derfor sælge tilbehør og ikke mindst unødvendige forsikringer til dig, når du først har besluttet dig for et køb. Gå ikke på den! Køb et væg-beslag hos en anden i stedet, f.eks. på nettet.
Tips: Hvis du går med i vores Facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har tilbud på dette TV. På den måde kan du købe det bedste TV til den laveste pris. Klik på SYNES GODT OM nu, så sørger vi for overvågningen for dig.
Senest opdateret den