Løvblæser bedst i test 2024: Bedste benzindrevne og elektriske løvblæser
Leder du efter den bedste løvblæser i 2024? Vi har undersøgt markedet og analyseret de bedste modeller for at hjælpe dig med at finde den rigtige. Uanset om du foretrækker en benzindrevet, eldreven eller batteridrevet løvblæser, her er vores topbedømte valg:
- Bedste benzindrevne løvblæser: Husqvarna 525BX – Kraftfuld og effektiv til store områder.
- Prisvenlig eldreven løvblæser: Gardena ErgoJet 3000 – Stærk og nem at bruge til mindre haver.
- Bedste batteridrevne løvblæser: Stihl BGA 86 – Perfekt balance mellem ydeevne og fleksibilitet.
Vælg den løvblæser, der bedst passer til dine behov og gør havearbejdet både nemmere og hurtigere.
De 3 bedste løvblæsere 2024
Sammenlign løvblæsere bedst i test
Købsguide: hvilken er den bedste løvblæser?
Batteridrevet, eldreven eller benzindrevet løvblæser?
Hvilken variant du skal vælge, afhænger af, hvordan du planlægger at bruge den.
- Størrelse på haven: For dem med en større have kræves der lidt mere kraft, og det er en fordel, hvis den er drevet af elnettet eller benzin. Batteridrevne alternativer har ofte kort batteritid, hvilket gør det svært at blive færdig i tide. Disse passer derfor bedre til dig med en mindre have.
- Sugefunktion: Nogle modeller har også en sugefunktion (løvsuger). Her tilsluttes en medfølgende pose, og din maskine omdannes til en løvsuger. At bruge den som en slags støvsuger er dog ikke særligt effektivt.
- Den bedste metode er i stedet at blæse alle bladene sammen i en fælles bunke og derefter suge dem op. Mange modeller kan også ”findele” bladene, når de suges op, så de fylder mindre.
- Ergonomisk håndtag: Udover hvilke modeller og funktioner du skal have, er det vigtigt, at du vælger en løvblæser med et blødt og ergonomisk håndtag. Det gør det nemmere og mere behageligt at bruge løvblæseren, især hvis du skal bruge den i længere tid.
- Drivkraft: Med de nuværende høje batteripriser og leveringsvanskeligheder er det billigere at vælge en benzindrevet løvblæser. Det er også mere praktisk, da du ikke behøver at bekymre dig om batteritid og opladning.
Løvblæser benzin bedst i test 2024: Husqvarna 525BX
Husqvarna 525BX - Bedste benzindrevne løvblæser 2024
Hvilken er den bedste benzindrevne løvblæser? Den bedste benzindrevne løvblæser lige nu er Husqvarna 525BX. Den fungerer til alle formål, uanset om du skal have en stor oprydning i haven eller blot en hurtig lille fix.
Brugervenlig løvblæser uden ledning
Løvblæseren er meget praktisk, da du slipper for en ledning. Det giver større bevægelsesfrihed under arbejdet.
Vægt og lydniveau
På den anden side er den ret tung med sine 4,4 kg og har et relativt højt lydniveau på cirka 91 dB. Længere arbejdsopgaver kan derfor blive lidt trættende mod slutningen.
Ergonomi og byggekvalitet
På trods af sin vægt tilbyder løvblæseren høj byggekvalitet, justerbart rør og ergonomisk håndtag for mere skånsomt arbejde.
Kraftfuld løvblæser med høj udblæsningshastighed
Husqvarna 525BX har en høj udblæsningshastighed og kan fjerne tunge og våde blade samt grene. Hvis du ikke har brug for så meget kraft, kan den justeres i flere forskellige niveauer.
Derudover findes der to forskellige typer rør, et fladt og et rundt, afhængigt af hvilken type arbejde du udfører.
Driftstid og brændstofkapacitet
Med fuld tank kan den køre i cirka en time, før den skal tankes op igen.
Husqvarna 525BX specifikationer
Drivkraft: Benzin
Driftstid: 1 time
- Hastighedsniveauer: Forskellige
Vægt: 4,4 kg
Her køber du Husqvarna 525BX løvblæser bedst i test til laveste pris
Brugeranmeldelser og vurderinger om Husqvarna 525BX
"Jeg købte denne model, fordi jeg så, at det var en testvinder, og jeg er meget tilfreds med mit køb."
"Dette er en meget kraftfuld løvblæser og en betydelig opgradering fra 125B. Den starter nemt og er mindre støjende end 125B. Den eneste ulempe er varmen. Denne løvblæser bliver VARM."
"Jeg har haft denne løvblæser i et stykke tid nu, og den har været rigtig god og pålidelig. Den er let, kraftfuld og nem at bruge!"
"Jeg har haft 525Bx i omkring et år nu. Og alt jeg kan sige er: Godt gået Husqvarna! Balance, kraft og ergonomi er velovervejet, og jeg er fuldstændig tilfreds med mit køb. Den kører stadig fejlfrit efter mange hårde timers brug."
Elektrisk løvblæser bedst i test 2024: Gardena ErgoJet 3000
Gardena Gardena ErgoJet 3000 - Bedste elektriske løvblæser
Hvilken er den bedste elektriske løvblæser? Den bedste elektriske løvblæser og vores vinder er Gardena ErgoJet 3000. Den er perfekt til dig, der har mindre områder at rydde, takket være god løvhåndtering samt at den også kan suge løvene op via løvsugeren efter du har blæst dem sammen i en fin bunke. Læs mere herunder!
I Råd og Röns seneste test tager Gardena ErgoJet 3000 en velfortjent 4. plads. Det er imponerende, i betragtning af at den koster under 1000 kroner.
Bedste løvblæser til mindre haver
Til dig med en mindre have er en elektrisk løvblæser, der tilsluttes dit eksisterende elnet, et fremragende valg. Du behøver ikke afbryde arbejdet, fordi brændstoffet løber tør. Du slipper også for en lang ledning.
Læs mere om, hvordan du kan holde dine eludgifter nede med den bedste timepris-aftale.
Funktioner og brugervenlighed
Gardena ErgoJet 3000 er en elektrisk løvblæser med opsamler og skulderrem, der gør arbejdet nemt og effektivt. Opsamleren kan bruges til at suge løvene op, efter du har blæst dem sammen i en bunke. Den har også en mulcher, der nedbryder løvene i forholdet 16:1, så de fylder så lidt som muligt i opsamleren.
Det er meget nemt at skifte mellem opsamlings- og blæsetilstand, da de forskellige redskaber blot skal klikkes i.
Høj effekt på 3000 W og blæsehastighed på 310 km/t
Med en effekt på 3000 W, der giver en blæsehastighed på op til 310 km/t, håndterer den både tørre og våde løv, uanset om de ligger på græsplænen eller i blomsterbedet. Blæsehastigheden kan justeres for optimal brug.
Højt luftflow og lydniveau
Max luftstrømmen er 612 m³/t, og på maksimal indstilling når lydniveauet op på 102 dB – hvilket er en del. Sørg derfor for at bruge høreværn eller ørepropper for at beskytte hørelsen.
Ergonomi og håndterbarhed
Gardena ErgoJet 3000 vejer 4,8 kg, men takket være at denne løvblæser er ergonomisk designet med både håndtag og skulderrem, er den nem at manøvrere uden at blive træt.
Gardena ErgoJet 3000 specifikationer
- Drivkraft: El
- Driftstid: Så længe den er tilsluttet
- Hastighedsniveauer: Forskellige
- Vægt: 4,8 kg
Her køber du Gardena ErgoJet 3000 løvblæser bedst i test til laveste pris
Brugeranmeldelser og vurderinger om Gardena ErgoJet 3000
Det vil vi selvfølgelig også gerne vide. Når det gælder Gardena ErgoJet 3000, er flertallet af brugerne meget tilfredse med deres køb, og der er faktisk ingen større ulemper at nævne ud over:
"Jeg købte denne, fordi jeg ville have en elektrisk løvblæser for at undgå at brænde fossiler, når jeg vil rydde haven for løv. Blæsefunktionen håndterer våde løv som lovet, men sugfunktionen tilstopper hurtigt impelleren, medmindre løvene er knastørre, og posen rækker heller ikke så langt, som man kunne tro, så man skal regne med at afbryde arbejdet for at tømme. Dog tror jeg, det er svært at undgå, hvis det er en håndholdt løvblæser. Alt i alt er jeg dog tilfreds med købet!"
"Har brugt ALS25's sugfunktion mest, og jeg har ikke haft nogen problemer med den indtil videre. God sugeevne, og opsamleren fyldes jævnt. Jeg har dog bemærket, at hvis du forsøger at suge store klumper løv, tilstopper den let. Det er vigtigt, at luften kan strømme frit, så løvene kan suges ind."
"Effektiv og god sugning. Jeg er meget tilfreds med denne."
"Kraftfuld løvblæser. Jeg kan godt lide opsamleren."
Batteridrevet løvblæser bedst i test 2024: Stihl BGA 86
Stihl BGA 86 - Bedste batteridrevne løvblæser 2024
Hvilken er den bedste batteridrevne løvblæser? Stihl BGA 86 er en batteridrevet løvblæser, som er nem at håndtere og meget effektiv. Den udmærker sig med sin brugervenlighed og kraftfulde ydeevne. Vi har kåret den som den bedste batteridrevne løvblæser.
Justerbart og brugervenligt blæserør
Blæserøret er nemt at manøvrere og justerbart, hvilket muliggør tilpasning af blæserøret til din kropshøjde. Selv hvis du bruger det korteste blæserør, påvirkes blæsekraften ikke negativt, da afstanden til jorden forbliver optimal.
Batteri og opladning
Batteriet har en tilhørende ladestation, som let klikkes i. Du kan også bruge de samme batterier til andre Stihl-produkter, såsom plæneklippere og hækkeklippere. Stihl BGA 86 har en batteritid på 20 minutter, og det tager cirka 1 time at opnå fuld opladning. På batteriet findes en indikator-knap, som ved tryk viser den resterende tid og batteristyrke.
Kraft og anvendelsesområder
For at gøre det enkelt har Stihl BGA 86 kun én kraftindstilling, som blæser med en hastighed på 162 km/t, hvilket kan klare enhver bunke af løv, så længe de ikke er våde. Det kan dog være en god idé at være forsigtig, når du blæser løv væk fra blomsterbede, for at undgå at skade beplantningerne.
Egnet til både højre- og venstrehåndede
Anvendelsen er utrolig enkel, og de forskellige funktioner (start, drift, stop og låsesikring) er nemme at nå, uanset om du er højre- eller venstrehåndet.
Stihl BGA 86 specifikationer om
- Drivkraft: Batteri
- Driftstid: 20 min
- Hastighedsindstillinger: 1
- Vægt: 2,8 kg
OBS! Vær opmærksom på, at løvblæseren sælges uden batteri og oplader. Disse skal købes separat.
Her kan du købe løvblæseren Stihl BGA 86 til laveste pris
Brugeranmeldelser og vurderinger om Stihls BGA 86 bedst i test løvblæser
Som sædvanligt her på Bedst i test Guiden vil vi også gerne vide, hvad brugerne synes om Stihl BAGGE 6. Det er trods alt dem, der har den bedste erfaring med produktet. Her er nogle eksempler:
"Utrolig nem at bruge, og nu er det pludselig sjovt at rydde terrassen. Kraftfuld og nem maskine, batteriet holder ca. 20 minutter, og den er ikke for tung. Jeg vil få meget glæde af denne. Anbefales."
"Meget god løvblæser, langt bedre end en benzindrevet løvblæser, jeg havde før. Prisvenlig!"
"Jeg er meget tilfreds med min Stihl løvblæser. Sjovt at se, at den også har fået Bedst-i-test."
"Let, stille og nem at bruge. Den er måske ikke det mest kraftfulde produkt på markedet, men den får arbejdet gjort, og batteriet holder længe nok til, at jeg kan nå det hele."
"Købte en Stihl BGA56 til mig selv i maj, og jeg elsker den. At rive under terrassen plejer at tage op til en time, men nu er arbejdet færdigt på mindre end 15 minutter. Batteriet holder længe, og produktet er meget let i vægt."
Opsummering af løvblæsertesten
Efter at have læst vores test, håber vi, at vi har hjulpet dig til at træffe et velovervejet valg, så du undgår faldgruber og kan købe den løvblæser, der passer bedst til dig og dine behov.
Bedst i test løvblæser 2024 - Topvalg
- Husqvarna 525BX - Bedste benzindrevne løvblæser
Hylte Hunting & Outdoor sælger den bedste løvblæseren for kun 2995 kr. Prisen er inkl. fragt!
MKnorth sælger den bedste løvblæseren for kun 2995 kr. Prisen er inkl. fragt!
GPL Shop sælger den bedste løvblæseren for kun 3015 kr. Prisen er inkl. fragt!
- Gardena ErgoJet 3000 - Bedste elektriske løvblæser
Proshop sælger den bedste løvblæseren for kun 899 kr. Prisen er inkl. fragt!
Coolshop sælger den bedste løvblæseren for kun 938 kr. Prisen er inkl. fragt!
Hylte Hunting & Outdoor sælger den bedste løvblæseren for kun 999 kr. Prisen er inkl. fragt!
MKnorth sælger den bedste løvblæseren for kun 999 kr. Prisen er inkl. fragt!
Staypro sælger den bedste løvblæseren for kun 1088 kr. Prisen er inkl. fragt!
ShopBetter.dk sælger den bedste løvblæseren for kun 1278.27 kr. Prisen er inkl. fragt!
- Stihl BGA 56 - Bedste batteridrevne løvblæser
MKnorth sælger den bedste løvblæseren for kun 1895 kr. Prisen er inkl. fragt!
Sådan udførte vi testen af bedste løvblæser
For at anbefale den bedste løvblæser lige nu har vi undersøgt, hvilken løvblæser der tilbyder de bedste specifikationer til den bedste pris. Her har det været vigtigt at se på både benzindrevne løvblæsere, for dem der har brug for lidt mere kraft, samt elektriske modeller, som fungerer bedre for gennemsnitlige husstande.
De faktorer, vi har set på, inkluderer ydeevne, kraft, støjniveau, håndterbarhed (hvor vægten spiller en rolle) og prisen. For at sikre, at vi har fundet de bedste løvblæsere, har vi gennemgået eksperttests, som er udført under forhold, der gør det muligt at vurdere, om produkterne lever op til deres påstande.
Efter eksperternes vurderinger har vi også indhentet feedback fra danske forbrugere, der har købt disse løvblæsere. Forbrugerne har en endnu bedre opfattelse af produkterne, da de har haft mulighed for at bruge dem over længere tid.
Kombinationen af gode resultater i eksperttests og brugernes anmeldelser har været retningsgivende for vores valg af bedste løvblæser, da dette giver en solid testgrundlag, som yderligere forstærkes af forbrugernes positive vurderinger.
Løvblæser test - eksperternes vurderinger
Råd og Rön I deres seneste test ligger DeWalt, Ryobi og Stihl igen i toppen, som det også var tilfældet sidste år. Dog er Stihl BGA 56-modellen nu erstattet af den nyere BGA 86.
Råd & Rön I Råd & Röns seneste test får DeWalt, Ryobi, Stihl og Worx løvblæsere høje karakterer. En interessant placering er fjerdepladsen, som går til Gardena ErgoJet 3000, en meget prisvenlig løvblæser, der både er effektiv og kommer med en opsamler. Dette viser, at kvalitet ikke nødvendigvis behøver at være dyrt.
Aftonbladet giver titlen "Bedst i test" til Makita DUB362PT4. Vi har dog ikke valgt at inkludere denne model, da den er dyrere end Stihl BGA 56, uden at tilbyde væsentlig mere værdi.
Råd og Rön vurderer både Stihl BGA 56 og Bosch ALS 25 som meget gode løvblæsere. Stihl vinder førstepladsen, mens Bosch indtager andenpladsen. Bosch ALS 25 bliver dog kåret som den "bedste elnet-drevne løvblæser". Begge modeller præsterer fremragende i kategorierne løvopsamling og håndtering, og de scorer henholdsvis 76 og 73 point.
Garden Powertools roser Bosch ALS 25 for dens solide byggekvalitet, stærke motor og nemme betjening. De er især positive over opsamleren, da løvet findeles inden det ender i opsamleren, hvilket sparer plads.
Moores Mowers vurderer, at Husqvarna 525BX er en af de bedste benzindrevne løvblæsere på markedet lige nu. De fremhæver især dens kraft, værdi for pengene, håndtering og funktioner. De nævner også, at den er let at starte. På minussiden bemærker de, at den er lidt støjende, og hvis støj er et problem for dig, kan det være en god idé at overveje en eldreven løvblæser.
Tips!
Når efteråret kommer, bliver det hurtigt koldere, men det behøver ikke betyde slutningen på hyggelige aftener udendørs. Læs vores test af den bedste terrassevarmer for at holde varmen og nyde de hyggelige efterårsaftener. Hvorfor ikke også overveje et spabad?
Hvis du vil undgå at slå græsset, kan du lade en robotplæneklipper klare jobbet for dig. Eller, hvis du foretrækker at gøre det selv, kan du se på den bedste elektriske plæneklipper lige nu.
De koldere nætter betyder også, at sneen snart kommer. Planlæg i forvejen og find den bedste sneslynge til den laveste pris her.
Hvorfor du bør have en god løvblæser
- Ved at fjerne blade, der kan forhindre vand i at nå dine planter, hjælper løvblæseren dit vandingssystem med at fungere mere effektivt. Det organiske materiale, der samles, kan derefter komposteres med en kompostkværn, som omdanner haveaffald til næringsrig kompost. Perfekt til krævende afgrøder i et drivhus.
- Træolie, der bruges til at beskytte og bevare træmøbler og træterrasser, får en renere og mere modtagelig overflade efter grundig rengøring med løvblæseren, hvilket gør det lettere at påføre og vedligeholde.
Alt i alt bidrager løvblæseren til lettere vedligeholdelse og forbedrer effektiviteten af andre havemaskiner.
Benzindrevet løvblæser
Benzinen, der bruges til løvblæseren, er en blanding af benzin og olie, da de ofte har en totaktsmotor. Til dette anbefales alkylatbenzin (miljøvenligt brændstof). For at være sikker på, at du bruger den rigtige brændstofblanding, er det altid godt at læse brugsanvisningen.
Rygbåren løvblæser
Hvis du har en meget stor have og har brug for maksimal ydeevne til at klare bladene, har du brug for en kraftfuld løvblæser. Disse er ofte benzindrevne med en totaktsmotor - hvilket giver dig mobilitet under arbejdet. Men med øget kapacitet og ydeevne følger en højere vægt. Derfor er disse løvblæsere ofte rygbårne og har et design, der gør det nemt at bære dem uden at belaste kroppen for meget.
Senest opdateret den